Не съм бил навсякъде, но го имам в списъка си

Сайт за пътувания и мечтани приключения в далечни земи.

Снимки
Browser

Видео преглед

Бърза видео разходка из страницата на Transatlantic Travel, с акценти върху най-важните и интересни аспекти от реализацията на проекта.

Transatlantic travel

Клиент: Transatlantic travel

Дата

09/02/2009

Технологии

  • Perl
  • Flash
  • Action Script 2.0
  • Graphic Design and concept

Описание

Transatlantic travel сбъдват мечти. Компанията е единствената по рода си и предлага пътувания до невероятно красиви и вълнуващи места. При тях можеш да организираш пътуване дори до Антарктида. Ние пък от своя страна сме майстори на виртуалните пътувания и разходки, което накара екипа на агенцията да се обърне именно към нас за реализацията на тяхната интернет страница.

Реализация

Предизвикателствата пред екипа ни в този проект бяха основно в три направления:

Да изградим визуалната опаковка, така че да бъде едновременно атрактивна и отличаваща компанията – от една страна и неангажираща и незасенчваща съдържанието от друга.

Да представим съдържанието на всяка една оферта по начин точно определен от нашите клиенти.

Да преровим над 400 диска със снимки и да подберем от тях най-подходящите за страницата.

Е, може да звучи нескромно, но мислим, че се справихме добре.

Превърнахме сайта в своеобразна вируална разходка из най-красивите и запомнящи се кътчета на земното кълбо. Всяка една дестинация е представена с множество снимки, тематични звуци и подробна информация за всички кандидат пътешественици. Създадохме сайт, който би възбудил апептита за приключения на всеки, оставяме останалото на Transatlantic Travel.

Резултати

Благодарения на коренно различния си подход и уникалната си атмосфера, страницата успя да постигне вирален ефект и кратко време след пускането си онлайн, се радваше на голяма (непредизвикана) посещаемост. Сайтът е отличен сред номинираните на конкурса BG Site 2009 и взе първа награда в категорията си на конкурса Webawards 2010.

Награди

Български награди за уеб 2010

Най-добър сайт в категория "Туризъм"