Интернет медията

Медиен портал с уникална визия, функционалност, съдържание и неoспорими резултати.

Снимки

bTV

Клиент: bTV

Дата

04/03/2008

Технологии

  • Perl
  • Flash
  • Action Script 2.0
  • HTML 4.0
  • CSS
  • JavaScript
  • Graphic Design and concept
  • MySQL
  • AJAX
  • Video streaming

Концепция

bTV се обърна към нас за създаване на иновативен медиен портал, който да е универсално IT и комуникационно решение и да развива bTV като Интернет медия.

Започнахме работа по проекта с детайлно проучване на най-добрите световни практики и текущото състояние на медийните услуги в българското Интернет пространство. Към момента телевизиите поддържаха по-скоро корпоративни, а не медийни сайтове затова нашата концепция за bTV.bg беше да се развие професионално и качествено излъчване на телевизионни предавания Live и On Demand в Интернет и да се предложат услуги, които да създадат общност сред посетителите на сайта.

Реализация

Първият етап от работа по проекта беше да съгласуваме техническо задание и описание на насоките за развитие с уеб и маркетинг отдела на телевизията. На този етап се положиха основите на бизнес модела, който да направи сайта една добра инвестиция с бърза възвращаемост. Структурата на портала беше оформена в електронен вариант, който проследява стъпка по стъпка поведението на потребителите и маркира ключовите моменти за предлагане на нови материали, методи за повишаване на ефективността на рекламата в сайта, както и различни механизми за задържане на интереса на посетителите.

На следващия етап визуализирахме структурата в модерен дизайн, който беше приет безусловно от нашия клиент. Традиционната за eDesign прецизност в детайлите и внимание към ползваемостта допринесоха изключително много за крайния резултат и ни позволиха да работим паралелно по платформата на сайта и да организираме въвеждането на новите за медията услуги, които да се предлагат чрез сайта.

Уеб базираната платформа за управление на съдържанието, която беше създадена за сайта, представлява иновационен продукт, който отговаря на изключително високи изисквания за сигурност, издръжливост на пикови натоварвания и гъвкавост при допълване и промени по сайта. Системата интегрира подсайтове на предавания, новинарски видео модул и вградена, гъвкава система за управление на банерните реклами. Потребителите на портала имат възможност да проследяват онлайн предаванията на живо и на запис. Създадохме гъвкави модули за отразяване на различни спортни състезания и улесняващо потребителя търсене с предложения на насочващи линкове. За сайта беше разработена новаторска за българския пазар система за публикуване на материали, изпратени от потребителите - видео, снимки и текст. Това позволи на потребителите да бъдат част от съдържанието в сайта и да изразяват виждането си по различни теми - социални, политически, културни и др.

За цялото видео съдържание бе изградена система за публикуване на рекламни видео клипове преди излъчване на поисканото от потребителя съдържание. Това позволи да се направи своеобразен аналог на телевизионния принцип на излъчване на реклами.

Резултати

Стабилен ръст на посещамостта на сайта от над 250%! Създаване на лоялна аудитория на сайта, която позволи сайта да се развие като един от най-влиятелните Интернет портали. Изграждане на ефективен бизнес модел за продажба на реклама в сайта - video pre-roll, banners, video ads, контекстна реклама. Множество награди в престижни конкурси.

През 2009 година eDesign преустанови съвместната си дейност с bTV.

Награди

БГ Сайт 2009

Най-добър сайт в категория "Медиен портал"

MediaMixx 2008

Гранд При - Златен чадър

MediaMixx 2008

Най-добър сайт в категория "Телевизия"

Подобни проекти