bulgaria.bg

Порталът обединява информация за дипломатическите мисии на България по света и чуждите представителства у нас.

Гъвкавата структура позволява въвеждане на информация на всяко ниво в сайта, както и мрежа от микро сайтове за всяка дипломатическа мисия на България по света.

В основата на проекта е желанието на министерството да осигури адекватна и навременна информация за критични точки в света и да насочи гражданите към важните промени във външната политика и международното положение. Сред най-посещаваните секции са актуалните новини с видео и снимки, както и видео запис на редовните брифинги на говорителя (приятно улеснение за медиите).

Не пропускаме факта, че сайтът е официално представяне на институцията МвНР и представя административната структура, дейностите на министерството и актуални данни за контакт с важните отдели.

Новото в подхода ни към проекта е отразяването на различни потребителски сценарии, за да удовлетворим както изискванията за адекватно представяне на институцията, така и да улесним гражданите в търсенето на информация за пътуване в чужбина, визов режим, регламент за издаване на документи, както и най-новите версии на важни нормативни актове.

Снимки
Browser

Видео преглед

Бърза видео разходка из страницата на Министерството на Външните Работи на р. България, с акценти върху най-важните и интересни аспекти от реализацията на проекта.

Министерство на външните работи

Клиент:

Дата

06/03/2010

Технологии

  • Perl
  • HTML
  • CSS
  • JavaScript
  • Graphic Design and concept
  • MySQL
  • AJAX
  • SEO

Резултати

Добро структуриране на информацията, в резултат на което и добра откриваемост от страна на потребителите по информацията, която ги интересува. Основната част от трафика към сайта е от търсещите машини, което дава основание да считаме, че изготвения сайт е в услуга на потребителите.

Сайтът спечели уважението както на медиите, така и на специалистите в уеб бранша и завоюва призови места във всички конкурси за уеб в България.

Награди

Computerspace 2010

Най-добър сайт в категория "Публична администрация"

BG Site 2010

Най-добър сайт в категория "Публична администрация"

Български награди за уеб 2010

Най-добър сайт в категория "Държавно управление"