Извиня'й ако такова...

След онлайн успеха на песента „Допинг тест“, очакванията към интернет промоцията на следващия хит на „ЪпсурТ“ - „Мрън, мрън“, бяха изключително високи. Като акцент в страницата освен песента трябваше да бъдат поставени и спонсорите – Upsurd energy drink и Mary Jane Vodka. За да гарантираме добри резултати на кампанията, решихме да положим максимални усилия за запазването на ексклузивитета на видеото в сайта за кратък период от време.

Снимки
Browser

Видео преглед

Бърза видео разходка из страницата, с акценти върху най-важните и интересни аспекти от реализацията на проекта.

UPsurd & Mary Jane Vodka

Клиент: UPsurd

Дата

17/05/2010

Технологии

  • Perl
  • Flash
  • Action Script 3.0
  • Graphic Design and concept
  • MySQL

Концепция

След онлайн успеха на песента „Допинг тест“, очакванията към интернет промоцията на следващия хит на „ЪпсурТ“ - „Мрън, мрън“, бяха изключително високи.

Като акцент в страницата освен песента трябваше да бъдат поставени и спонсорите – Upsurd energy drink и Mary Jane Vodka. За да гарантираме добри резултати на кампанията, решихме да положим максимални усилия за запазването на ексклузивитета на видеото в сайта за кратък период от време.

Реализация

Изготвяйки дизайна на сайта, заложихме на широкоекранна визия с препратки към клипа на песента, нестандартно разположени елементи и опростена навигация. В продължение на пет дни, видео клипът присъстваше на сайта в максимално защитен вариант, като след изтичането на този период клипът беше предоставен за свободно сваляне - във висока резолюция и брандиран с логата на спонсорите и адреса на сайта. По този начин разпространението на видеото в сайтовете за видео споделяне, покачи допълнително интереса към сайта и допринесе за втора вълна от пикови посещения в рамките на 2 седмици след старта на промоцията.

Резултати

Без страницата да е подкрепена с онлайн рекламна кампания, в рамките на три седмичната промоция, клипът беше изгледан от повече от 20 000 посетителя на сайта. Кампанията спечели две награди от конкурси – за най-добър сайт в категория „Забавление“ и за най-добър промо сайт.

Награди

Computerspace 2010

Най-добър сайт в категория "Забавление"

BG Site 2010

Най-добър сайт в категория "Промоционална страница"

Подобни проекти