Close cursor

English
Свържете се с нас
Портфолио
Силата на (Р)еволюцията
Exeron

Иновация в областта на автономното захранване и съхранение на енергия

W3
The Lovie Awards
Davey awards
CSSDA
Forbes

За клиента

Exeron е иновативна система, осигуряваща независимо електрифициране на отдалечени обекти на базата на възобновяеми източници. Продуктът е проект на българската компания IPS (International Power Supply), която практически няма проекти у нас, но за сметка на това е позната в близо 60 държави.

Exeron image
Exeron  image

Нашата роля

Уеб дизайн, UX, project management, UI design, видео, анимации, илюстрации, скриптинг, фотозаснемане, видеозаснемане, звуков монтаж и войсоувър, 3D aнимации, програмиране

Енергията на
бъдещето

е вече тук!

Когато клиентът ти е компания, която е не просто успешна, а е технологичен иноватор, чиято работа предефинира концепцията за "off-the-grid" решения за съхранение на енергия, изграждането на впечатляващо дигитално присъствие е едновременно вдъхновяваща и предизвикателна задача.

Разбира се, всичко това се превърна в допълнителна мотивация за екипа на eDesign, за който високите изисквания и критерии са част от начина на работа.

Exeron image
Exeron image

Задълбочено
проучване

Kогато започнахме работа по Exeron, информацията буквално ни затрупа. Технологията беше футуристична, терминологията - озадачаваща. Продуктът беше в стартираща фаза и въпреки многото инженерингова документация, материали, свързани с маркетинг и комуникация, почти липсваха. Това беше предизвикателство, но и ни позволи да изградим цялостната комуникационна стратегия и визуална опаковка на дигиталното представяне на системата.

Интернет страницата на Exeron имаше за цел сложната задача да представи една комплексна и твърде специфична технологична разработка по начин, разбираем за широката аудитория. Противно на очакванията, IPS не искаха да се ограничат, таргетирайки единствено потенциални бизнес партньори, а напротив, вярваха, че имат страхотен продукт и искаха всички да научат за него. Процесът по изграждане на уеб страницата премина през множество фази и отне почти година. От многократни посещения във фабриката, скици, видео и фото сесии, през изготване на подробни прототипи, до над 100 хил. реда код, с помощта на който, рисуваните на ръка векторни макети оживяха.

Илюстративни анимации

Над 250 рисувани на ръка векторни илюстрации бяха изработени, за да демонстрират работата и приложенията на Exeron. Изготването на такъв обем графика и последвалите код-базирани анимации е наистина амбициозна работа, особено в момент, в който SVG формата тепърва навлизаше, а софтуери, улесняващи анимирането на уеб векторна графика на практика нямаше (да, колкото и невероятно да звучи, всички анимации в сайта са правени с програмен код - на ръка!).

Въпреки огромните усилия и дъъъългите часове, прекарани в рисуване, анимация и програмиране, този проект определено е един от любимите ни. От една страна, заради страхотния резултат, от друга, поради факта, че по време на цялата разработка, целият екип се забавляваше изключително много.

Видео анимация

Не на последно място, нека поговорим за извънземни и технологии от други планети. Нека изпреварим учудването Ви и обясним...

... става въпрос за серия от анимирани видео клипчета, които екипът ни изготви за целите на презентацията на Exeron... и да, в едно от тях имаше извънземни, летящи чинии и същества от други планети :)

Exeron image
Down image
Илюстративни анимации представят процеса на генериране и съхранение на енергия.

Какво друго?Въпреки, че визуалността е запазена наша марка, ето няколко факти за проекта, които може би остават скрити:

  • Нашият екип (самоинициативно) направи лифтинг на оригиналното лого на Exeron, извеждайки Х като отделно начертание, което впоследствие се наложи като бранд икона за продукта.

  • Видео клиповете, представени в сайта, също са разработени от нашия екип. Това включва и 3 минутна анимация (да, тази с извънземните!).

  • Паралелно със сайта на Exeron, екипът ни разработи и корпоративния сайт на IPS.

  • Като допълнителен проект, еDesign разработи уеб базирано приложение, което служи за отдалечен мониторинг и поддръжка на самите устройства.

Интересни факти
0
Изградени от нула SVG анимации
0 +
Рисувани на ръка векторни графики
0 %
по-ниски оперативни разходи
0
международни награди
0
секунди анимация