Close cursor

English
Свържете се с нас

Дневникът на един Дръндьо - Diary of a Wimpy Kid

Уейбсайт за култовата поредица детски книги

Посетете сайта

За проекта

Уеб дизайн на американския уейбсайт за емблематична поредица от детски книги "Дневникът на един Дръндьо" (Diary of a Wimpy Kid). Ръчно рисувани анимации на героите. Сътрудничество с известния автор Джеф Кини. Интеграция на игра. Кратък срок от Disney+. Оптимизиран за скорост и забавление.

Джеф Кини

Автор

Предизвикателства

UX/UI дизайн, риспонсив дизайн, ONIX интеграция, Front and Back-End Development, Motion Graphics, Web Animations, Content Creation, CakePHP Custom CMS, GDPR Compliance, WCAG AA Conformance, SEO.

Част от ДНК-то на компанията ни е да се забавляваме, докато работим. Имахме нужда да работим с агенция, която да приема нещата по сходен начин.

— Shaelyn Germain-Dupre, Global Engagement Manager, Wimpy Kid Inc.

Право в дълбокото

Дизайнът на новия уебсайт на Wimpy Kid беше предизвикателен проект и признаваме - супер забавен! Потопихме се в света на Грег Хефли, най-добрият му приятел и другите страхотни герои.

Правилният начин

Необходими бяха няколко концепции за начална страница, докато усетим правилното настроение за сайта.

Да накараш дизайна да оживее

Джеф Кини е работил с други web desing студиа, но не е успял да намери екип, който да вдъхне живот на уникалния стил на Дръндьо. Горди сме, че Джеф ни се довери за тази важна задача.

Анимирането на героите отне време, прецизност и усърдие. Партнирахме си с Four Plus, за да създадем игриво движение за всяка ръчно рисувана карикатура, която се появява на уебсайта.

Съвместен творчески процес

Партньорството със самия Джеф Кини - на живо от дома му, докато твори, беше изключително вълнуващо. Винаги споделяме идеи и правим brainstorm срещи с клиентите си на всеки етап от процесите.

Кажи сиренеее!

Прословутото миризливо сирене на началната страница на сайта се оказа доста щекотливо за разработка. Трябваше да се създаде JS алгоритъм, който да обикаля случайно избрани предефинирани SVG файлове и да анимира всеки анимационен герой през голям брой случайно избрани ъгли и позиции, които също са предварително зададени.

cheese cheese
Светлина! Камера! Срокове

Екипът ни работи в много кратки срокове, за да стартираме сайта за премиерата на филма на "Дневникът на един Дръндьо" ('Diary of a Wimpy Kid') на Disney+. Разделихме стартирането на уебсайта на две фази и преминахме одобрението на Disney+ с 6-ца.

Още! Още! Още!

Във фаза две на разработката добавихме на сайта магазин с брандирани облекла, аксесоари и подаръци. Интегрирахме разработената по-рано игра „Wimpy Yourself“ - препоръчваме Ви е!, и създадохме забавна зона с пъзели, материали с ресурси за учители.

Невероятно бързо

Уебсайтът зарежда изключително бързо и е оптимизиран за всяка екранна резолюция. Интегрирахме ONIX, агрегатор на данни за електронни книги, използван в издателската индустрия. Сайтът е защитен от уязвимости. Също имаме и месечна поддръжка и мониторинг на сигурността.

Работихме с много различни компании през последните години и честно казано, eDesign Interactive е най-добрата.
Дадохме им предизвикателен срок и много специфични изисквания, но те се справиха страхотно.

— Wimpy Kid Inc.

Интересни факти
1

филмова премиера на Disney+

6

седмици за изработка на сайта

250M+

издадени книги в света