Close cursor

English
Свържете се с нас
Портфолио
Alaska
Vodka

Вдъхновена от най-чистия лед на планетата

Css design awards
Awwwards
Bulgarian awards
Mouse wheel or keyboard controll of the page

Нашата роля

Уеб дизайн, UX дизайн, графичен дизайн, потребителско изживяване, управление на проекти, анимация, front-end и back-end разработка, дизайн на потребителски интерфейс, видео продукция

Alaska airplabe image

За клиента

Произведена по специална технология от най-качествени натурални зърнени суровини чрез петкратна дестилация и филтрация през активен въглен на 100% чист зърнен алкохол, Alaska Vodka е един от най-разпознаваемите брандове в категорията на високоалкохолни напитки у нас. Марката е част от портфолиото на VP Brands International - компания, с която eDesign има изградени дългогодишни отношения и реализирани над 12 проекта.

Alaska airplabe image
Alaska airplane route

Родена в Космоса… преди
2 милиарда години

Alaska Vodka е позиционирана в средния към висок ценови сегмент, като там тя е в конкуренция с добре познати международни брандове, чието представяне в интернет често е еталон за качествена и иновативна дигитална комуникация. Именно високите изисквания и стремежът към качествено и запомнящо се уеб представяне е причината VP Brands International да избере eDesign за реализацията на www.alaskavodka.com.

Сайтът, който създадохме, ще ви отведе на незабравимо пътешествие. Пътешествие, което започва преди 2 милиарда години и продължава до днес. Ще разберете за минерала шунгит, използван в процеса на дестилация, срещан единствено в Онежкото езеро - Западна Русия. Ще научите какво седи зад слогана "Пречистена до съвършенство". Ще се насладите на една прекрасно визуализирана история, описваща процеса на създаване на Alaska Vodka.

Най-чистият
лед на Земята

В eDesign винаги се стремим да изграждаме проектите си около визуални и комуникационни концепции, които да ангажират потребителите, въвличайки ги в интересни истории и правейки ги част от запомнящи се виртуални пътешествия. В този случай направихме имено това - буквално...

... Представяме Ви експедицията, в която Вие - посетителите на уеб страницата, ще може да съпреживеете едно незабравимо пътуване до най-високия връх в Аляска и Северна Америка (Маккинли 6190 м) съвместно с българския алпинист Дойчин Боянов.

Невероятно пътуване
до най-високия връх

Чудесна демонстрация на "storytelling" - посредством изящна комбинация от технология и дизайн, сайтът на Alaska Vodka пренася посетителите в историята за една реална експедиция до далечния Север.

С помощта на съвременни технологии, комбинирайки красиви визуализации, множество анимации, видео фонове, увлекателни текстове и векторна графика, нашият екип успя да изгради интерактивно преживяване, което пренася посетителите на сайта в студената и красива пустош на Севера. Там, където природата е застинала в съвършен баланс между вдъхновяваща красота и необуздана суровост.

Изчистен интерфейс, модерно излъчване и акцент върху продукта. Началната страница на сайта посреща потребителите с ефектни анимации и красива визия.
Търсенето на съвършенството е път, който уеб страницата на Alaska Vodka Ви предлага да извървите заедно.
Добре дошли на експедиция до сърцето на Аляска.
Комбинация от "storytelling" и вдъхновяващи фотографии превръщат страницата на Alaska Vodka в незабравимо изживяване.
Научете повече за Alaska Vodka чрез интерактивната история за процесите, през които преминава производството ѝ.

Емоционален
брандинг

Един от най-ефективните начини да вдъхнете живот на Вашия бранд е да го направите част от вдъхновяваща история. Повече от 15 години екипът на eDesign специализира в изработването на визуални пътешествия, които изграждат силна емоционална връзка между потребители и брандове. Обичаме да сътворяваме истории, които са автентични, креативни и инспириращи. Уеб страницата на Alaska Vodka е прекрасен пример за този подход, а реализацията говори сама за себе си.

Какво още?

Ето няколко интересни факта:

  • В сайта са използвани най-модерни HTML5 технологии, като сме се стремили да запазим максимално потребителското изживяване, както на desktop устройства, така и на мобилни телефони.
  • Уеб страницата на Alaska Vodka спечели 7 награди за уеб, сред които и AWWWARDS Developer Award.
  • Посещенията на сайта са се повишили с 200% след стартирането му, като средното време, което потребителите прекарват, разглеждайки информация за марката, е нарастнало с 1000%.

Thermos in the snow
Бързи факти
0
месеца мечтаем за Аляска
0 -°C
най-ниската регистрирана температура
0
DEV награда от AWWWARDS
0 К+
фенове последваха кампанията в социалните медии
0
графичен дизайнер работи по проекта
0
чаши кафе, изпити по време на работата