Close cursor

English
Свържете се с нас
Портфолио
Menada Winery

Модерна визия на винарна с традиции

W3
Davey awards

За клиента

"Домейн Менада" е една от най-старите винарски изби в България. Създадена е през далечната 1901 година като кооператив "Лоза". По-късно е преименувана на "Винарна Менада" - име, което носи и до днес. Винарната е един от най-големите винопроизводители у нас.

Компанията разполага с повече от 426 хектара собствени лозя и капацитет от 20 милиона бутилки годишно. Едни от най-разпознаваемите брандове на винарната са Tcherga, Tcherga 10, Menada и InoVino.

Нашата роля

Уеб дизайн, графичен дизайн, анимации, UX, project management, front-end и back-end програмиране, social media marketing

Menada image

Да се потопим
в света на
хубавото вино

В eDesign имаме голям опит с разработката на продуктови сайтове, но за разлика от повечето проекти, които сме реализирали до момента, уеб страницата на "Домейн Менада" ни изправи пред предизвикателството да създадем уникален и запомнящ се сайт, който да е насочен към крайни потребители, но да представя няколко различни марки вина и ракии.

Необходимостта от комуникация на множество брандове доведе до идеята да насочим визията и съдържанито в сайта към обединяващото за всички продукти от портфолиото на "Домейн Менада" - виното. Към традициите, свързани с него. Към начина на производството му и превръщането му в част от лайфстайла на съвременния градски човек.

Марките на
Винарна Менада

Всяка от марките на компанията присъства в страницата със самостоятелна подсекция (минисайт), където потребителите могат да се запознаят с качествата и́ и с предлагания асортимент.

Всеки бранд присъства със собствената си графична опаковка, като сме се постарали да запазим максимално неговата идентичност, без да загубим усещането за принадлежност към портфолиото на винарната.

Menada image

Асиметричен грид

Визията на всяка отделна страница в сайта е уникална, като съдържанието е организирано в 12 колонен грид, служещ за база на асиметрично подредени слоеве.

Паралакс ефекти

Сайтът е изпълнен с множество паралакс анимации и движещи се преходи, които надграждат потребителското изживяване и правят разглеждането му много по-интерактивно и приятно.

Основен акцент на началната страница е гроздето. Сортът грозде, който използваме, се сменя в зависимост от сезона. През пролетно-летния сезон показваме шардоне, а през есенно-зимния - мерло.
В сайта ще намерите много интересни факти за виното, като част от лайфстайла на съвременния градски човек.
Tcherga, Menada и InoVino са трите най-популярни бранда от портфолиото на "Винарна Менада".
В страницата всеки може да намери богата информация за различните сортове грозде и за видовете вино, които се произвеждат в България.
Страницата е наситена с графични елементи, видео фонове и интересна типография, които са раздвижени с плавни паралакс анимации.
Изчистени и стилни графични изображения оформят визуалния разказ, пренасящ потребителите в света на виното.
Микс от векторна графика, снимки и раздвижена типография оформят общото визуално излъчване на страницата.
Интересни факти
0
пъти в годината променяме сорта на гроздето на начална страница
0
различни сорта грозде се отглеждат в лозята на Винарна Менада
0
са бутилките вино в нашия бар (броят непрекъснато се променя)
0 °С
е идеалната температура за сервиране на червени вина
0
спечелени награди от конкурси за уеб дизайн
0
седмици време за разработка на сайта